5 redenen waarom je komende april wilt gaan lenteskiën in Ischgl

gesponsord op 29 januari 2024· geen reacties

null

Ischgl, één van de meest levendige skioorden van de Alpen, wordt komende april weer een magneet voor ski- en snowboardliefhebbers die op zoek zijn naar de laatste sneeuw van het seizoen. Terwijl de lentezon de dagen verwarmt, biedt dit Oostenrijkse skidorp een bruisende après-ski en een rijk scala aan buitenactiviteiten, waardoor het de ideale bestemming is voor degenen die willen genieten van zowel het skiën als de unieke bergsfeer. In deze blog geven we je dé vijf redenen waarom je wilt gaan lenteskiën in Ischgl!

1. Sneeuwzekere pistes tot in mei

Ischgl staat bekend als een van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in april, dankzij zijn hoge ligging. Het dorp zelf ligt al op 1.400 meter hoogte en veel van zijn pistes liggen boven de 2000 meter. Daardoor zijn er altijd uitstekende sneeuwcondities, zelfs laat in het seizoen. Bovendien zorgen de geavanceerde sneeuwbeheersystemen ervoor dat de kwaliteit van de sneeuw optimaal blijft, ongeacht de weersomstandigheden. Met zijn hooggelegen pistes en moderne faciliteiten, garandeert Ischgl op deze manier een onvergetelijke lenteskivakantie vol plezier, sport en spectaculaire berglandschappen!

null

2. De Top op the Mountain-concerten

Bovenop de Idalp, op een hoogte van 2.300 meter, ligt het legendarische Top of the Mountain-stage. Hier wordt ieder jaar het wintersportseizoen met een knaller afgesloten. Ook dit jaar wordt er iedere week een bijzonder concert gegeven op deze unieke festivallocatie. Want waar luister je nou naar live-muziek tegen een achtergrond van witbesneeuwde Alpentoppen? Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

  • 31 maart 2024: Top of the Mountain Paasconcert met Nina Chuba
  • 14 april 2024: Top of the Mountain Lenteconcert met Andreas Gabalier
  • 21 april 2024: Lentesneeuwfeest op de Alp Trida met The BossHoss
  • 30 april 2024: Top of the Mountain Slotconcert met The Black Eyed Peas

null

3. Ontspannen in een wellnessparadijs

In de Silvretta Therme Ischgl, omgeven door de indrukwekkende pieken van de Tiroolse Alpen, wacht je een ultramoderne wellnesservaring, ver weg van de alledaagse drukte. Of je nu baantjes trekt in het sportbad, ontspant in het avonturenbad, of geniet van een cocktail aan de chique poolbar, de waterwereld van Silvretta Therme heeft voor elk wat wils. Een bijzonder hoogtepunt is het ruime buitenzwembad met whirlpoolligstoelen, waar je in de frisse Tiroolse berglucht kunt zwemmen. Een extra bonus is het adembenemende uitzicht op de Tiroolse bergen dat je vanuit alle zwembaden kunt bewonderen, wat deze wellnesservaring nóg bijzonderder maakt.

null

4. Culinaire evenementen om je vingers bij af te likken

Ischgl heeft een breed en hoogwaardig culinair aanbod. Komende lente worden er daarnaast nog een aantal evenementen georganiseerd die haar status als gastronomische trekpleister bevestigen. Rond grenzenlos.kulinarisch en dine.around kun je culinaire hoogstandjes en lokale specialiteiten in overvloed verwachten. Maar er zijn nog meer culinaire evenementen in april:

  • 23.maart: Tourism Games by Ischgl
  • 5 & 19 april 2024: sun.downer
  • 7 april 2024: grenzenlos.kulinarisch
  • 14 - 30 april 2024: dine.around
  • 17 & 18 april 2024: 13e Skiwereldkampioenschap gastronomie
  • 21 & 22 april 2024: 24e Star Cup voor chef-koks

null

5. En last but not least: veel zon en warmere temperaturen!

Skiën in het voorjaar heeft uiteindelijk ook nét dat beetje extra. De dagen zijn langer, de temperaturen zijn hoger, de zon schijnt net wat lekkerder. Dit geeft je wintersportvakantie nét dat beetje meer ontspanning. En in Ischgl kun je ook nog eens heerlijk genieten van al deze voorjaarspracht op één van de vele zonneterrassen!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie